joi, 21 mai 2020

Strada Avrig - blocul U1 cu policlinica

Persoanele de pe trotuar se deplaseaza dinspre str. Chiristigiilor spre bd. Ferdinand  (Dimitrov).
Intre casa si bloc este str. Heliade Radulescu, pe care este acum gradinita Anastasia Popescu.
In blocul U1 a fost policlinica si stomatologie, unde a lucrat dr. Revici. Acum sunt cabinete.
Tot aici activa dna. Minasian cu gradinita in limba germana, unde, in anii 70, am fost si eu.




2 comentarii:

  1. Comentariile Doinei...

    Mama mea a facut liceul Iulia Hasdeu.
    De zona ta eu n-am prea multe informatii, dar din spatele blocului meu unde am stat pina in 1975 era mahala, darimata in epoca de aur. O singura data am intrat acolo cu Cornel Codreanu cu care am stat in acelasi bloc si am fost si colegi de clasa. A fost... ciudat. Alta lume... In plus, dupa demolari au umblat zvonuri ca au gasit aur si cocosei in casele demolate ale tiganilor.

    Ma refeream la str.Avrig 63.
    Imediat linga blocul meu era, intr-o cladire de epoca (care inca mai exista), o policlinica, in care eram in fiecare primavara din cauza conjunctivitei. La parterul blocului meu era un magazin asa zis "fero-metal" si inca unul de incaltaminte la comanda unde ani de zile mama imi facea pantofi la comanda cu talonet din cauza platfusului foarte accentuat (la trei ani mergeam deja vara in ghete speciale pentru platfus)
    In blocul unde am stat, dar pe alte scari au stat mai multi colegi de clasa din generala. (Popa Daniela, Colonelu Ginele, Onisei Valentin....) La primul bloc dupa Medias statea Neagu Sorina, Un pic mai departe Dezideriu Izabela, Marin Nicolae, Radutu Marian... La Mieilor cobora din tramvai Fatu Aurelian (am aflat dupa ce m-am mutat pt ca mergeam uneori impreuna). Altii erau din alta directie, precum Mandanach Aurelian, Canciovici Radu...

    Mihai Mateescu, la fel mergea in alta directie. Tin minte ca pe el si pe sora lui ii astepta bunica facind sosete pe andrele. In plus Mihai, era sicanat de profa de biologie care nu-l putea suferi pe fratele lui mai mare, dar la un moment dat a intervenit invatatoarea noastra, d-na Racu, cum ca ori fi ei frati dar nu inseamna ca sint la fel si de atunci Mihai nu a mai avut probleme cu biologia.

    RăspundețiȘtergere